Praktijk Je Natuurlijke Kracht in Herten

Cranio sacraal therapie | Manuele therapie

Over Praktijk Je Natuurlijke Kracht

Praktijk Je Natuurlijke Kracht valt onder de rubriek therapeut in Venlo.

Craniosacraal therapie is een lichaamsgerichte therapievorm, ontwikkeld vanuit de osteopathie. De mens wordt als eenheid gezien en de behandeling richt zich met name op het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Hierbij ontspant het bindweefsel en daarmee alle systemen in het lichaam.

Craniosacraal therapie staat ook voor bewustwording en vaak de behoefte om los te willen laten. Niet alleen lichamelijk, maar ook emotioneel. Daardoor ontstaat er weer ruimte voor ontwikkeling en dat wat voor jou belangrijk is in je leven.

Vanwege de speciale eigenschappen van het bindweefsel kunnen zowel lichamelijke als emotionele klachten behandeld worden. Denk daarbij aan alle vormen van stress gerelateerde klachten zoals bijvoorbeeld: Burn-out, onrust, angsten, slapeloosheid en overprikkeling bij hoogsensitiviteit. Ook biedt craniosacraal therapie ondersteuning bij bewustwordings- en ontwikkelingsprocessen.

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. Het gaat om een specifieke onderzoek- en behandelmethode van de wervelkolom en andere gewrichten met de bijbehorende structuren (kapsel, banden, spieren en zenuwen). Daarbij richt de therapeut zich op de individuele klacht van de patiƫnt en zoekt middels een anamnese en lichamelijk onderzoek naar de oorzaak van de klacht.

Ik bied een unieke vorm van manuele therapie aan. De technieken van deze therapievorm (Maitland Concept) combineer ik met structurele technieken uit de craniosacraal therapie en viscerale therapie. Viscerale therapie is een therapievorm die zich onder andere bezig houdt met de behandeling van de organen. Ervaring laat zien, dat ik zo nog dieper op de oorzaak van het probleem kan ingaan.

Manuele therapie is goed inzetbaar bij hoofdpijn, duizeligheid, kaakklachten, nekklachten, schouderklachten, borstwervelkolom klachten, ribpijn, borstpijn, klachten van gewrichten in armen en benen.

Staat je klacht er niet bij of heb je nog vragen, neem gerust contact met mij op.


Schrijf een beoordeling, win een iPad

Uw mening is belangrijk. Geef een beoordeling en win een iPad. schrijf review

Contact opnemen

Praktijk Je Natuurlijke Kracht uit de rubriek therapeut uit Venlo is gevestigd aan de Op de Steen 70 in Herten. Voor meer informatie kunt u bellen naar het telefoonnummer 06-20790746.

Diensten en producten voor therapeut

Trefwoorden die horen bij Praktijk Je Natuurlijke Kracht zijn o.a. :